Omakotitalon sähkötyöt

Jyväskylä ja Keski-Suomi

Sähkötyöt ja sähköurakointi kotitalouksille loistavalla lopputuloksella – myös kotiautomaatio

Meiltä saat myös kotiautomaatiotyöt sekä sähkösuunnittelun. Laadukas taloautomaatio huolehtii asukkaan puolesta siitä, että talossa on mukavaa, vaivatonta ja turvallista asua. Sen avulla eri järjestelmät sekä laitteet kommunikoivat keskenään ja niitä voidaan ohjata keskitetysti – jopa etänä. Taloautomaatio on hyvä sijoitus myös vanhempiin taloihin.

Kotiautomaatioon voidaan liittää lähes kaikki sähköllä toimivat kodin laitteet ja talotekniikka. Taloautomaatio tekee sähkönkulutuksesta energiatehokasta ohjaamalla huoneiden lämpötiloja, ilmanvaihtoa ja valaistusta.

Me Loistosilla hoidamme mielellämme niin uudiskohteet, remonttikohteet kuin myös arkisempia vikatilanteita, huoltoja tai pieniä muutostöitä. Kauttamme onnistuu myös kodin pihavalaistus energiatehokkaalla ja nykyaikaisella LED-valaistuksella, joka lisää käyttömukavuutta ja turvallisuutta. Ota yhteyttä ja kerro tilanteestasi, niin etsitään yhdessä paras ratkaisu!

Ammattilaisen tekemät sähkötyöt takaavat turvallisen kodin

Sähköasennukset ovat pääsääntöisesti luvanvaraisia töitä, ja niihin vaaditaan sähköurakointioikeuksia. Me Loistosilla toteutamme niin rivitaloasuntojen, kerrostaloasuntojen kuin myös omakotitalojen sähkötyöt monipuolisesti ja luotettavasti Jyväskylästä käsin koko Keski-Suomen alueella. Autamme vikatilanteissa, muutostöissä sekä uuden tai vanhan sähkösaneerauksessa.

Koska tarvitaan sähköasentajaa?

Useat kodin pienet sähkölaitteiden asennukset tai vaihdot voi tehdä turvallisesti itsekin; esimerkiksi uudet kodinkoneet tai kattolamput voi hyvin asentaa ja irroittaa omatoimisesti, mikäli niille on jo paikat valmiina. Sähköasentaja kannattaa kutsua paikalle vikatilanteissa, muutostöitä varten tai jos tarvitaan uusia virtapaikkoja.

Soita sähköasentajalle näissä tilanteissa:

 • Sähköön liittyvät vikatilanteet – akuutissa tilanteessa soita päivystävälle sähkömiehelle
 • Omakotitalon sähköistys ja sähkösaneeraus (uudiskohteet ja remontoitavat kiinteistöt)
 • Pistorasian siirto tai uusien pistorasioiden lisääminen
 • Led-valojen asennus

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES neuvoo tarkistuttamaan sähköasennukset ammattilaisella 15–30 vuoden välein. On syytä ottaa huomioon, että vakuutuksissa sähköasennusten ikävähennykset vaikuttavat suoraan korvausten suuruuteen.

Sähköasennukset, sähkövikojen korjaus ja tarvittavat hankinnat – kaikki kätevästi kauttamme

Sähköasentaja on syytä kutsua paikalle, jos laitteista nousee vähänkin savua tai savun hajua. Myös satunnaisesti toimivat, välkkyvät tai sirisevät sähkölaitteet pitää tarkistaa. Osa sähköjen vioista vaatii välitöntä korjausta; esimerkiksi silloin, kun vanhanmalliset sulakkeet palavat välittömästi vaihtamisen jälkeen tai uudemmissa sähkökeskuksissa automaattisulake tai vikavirtasuoja ei pysy päällä. Välitöntä korjausta tarvitsee myös pistorasia, joka on mustunut reikien kohdalta.

Vaaran paikkoja:

 • Itse tehdyt asennukset
 • Jatkojohdot jatkuvassa käytössä
 • Tummuneet pistorasiat
 • Outo haju, särinä tai rätinä sähkölaitteissa
 • Sulakkeiden palaminen tavanomaista useammin
 • Maadoittamattomat asennukset
 • Vikavirtasuojaamattomat pistorasiat
 • Kuluneet johdot
 • Tummuneet valaisimien kuvut ja koukkukannet
 • Huonosti toimivat sähkölaitteet
 • Toimimattomat pistorasiat tai katkaisimet
 • Kuumenevat laitteet

Ammattilaisen tekemät sähkötyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, joten jos sähkölaitteen asennus on monimutkaisempi prosessi kuin vain pistokkeeseen kiinni tuikkaaminen, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä. Teemme tarvittaessa myös tarvitut hankinnat, mikäli sähköasennus- tai sähköhuoltotyöstä puuttuu jotain. 

Kuten yllä onkin jo todettu, on tärkeää muistaa, että kaikki sähköverkkoon liittyvät muutostyöt, sähkövikojen korjaukset tai esimerkiksi pistorasioiden lisääminen tulee aina jättää koulutetun sähkömiehen töiksi. Sähkön kanssa toimittaessa virheellinen kytkentä, jokin hiukan kotikutoinen ratkaisu tai viallinen sähkölaite voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia sähköiskuja tai luoda riskin sähköpalolle.

Työskentelemme Jyväskylästä käsin koko Keski-Suomen alueella. Palvelemme kotitalouksien lisäksi mielellämme yrityksiäkin, lue lisää yritysten sähkötöistä.